Lymfflödesmassage

Ett väl fungerade lymfsystem

Lymfflödesmassage startar cirkulationen i kroppen så att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska effektivt kan transporteras ut ur kroppen. Massagen löser även upp blockeringar och fibroser.

När ska du välja Lymfflödesmassage?

Lymfflödesmassage passar dig som upplever att du känner dig tung i benen och lätt samlar på dig överflödig vätska. Massagen stimulerar lymfsystemet och har en positiv inverkan på vårt immunsystem!

Massagen är en manuell lymfdränering. Med tryckväxlande rörelser i lymfflödets riktning behandlas hud och bindväv. En mjuk, avslappnande och behaglig massage.

Djupandning hjälper lymfvätskan att röra sig och ökar flödet i lymfsystemet. Du instrueras i andning och egenmassage som hjälper lymfflödet ytterligare mellan regelbundna behandlingar. Efter behandlingen upplever många en lätthet i kroppen och kissar mer det närmaste dygnet efteråt.

En annan trevlig effekt vid regelbundna behandlingar och egenvård är att då överflödig vätska minskar så minskas ju även kroppens omfång. Det är viktigt att du hjälper kroppens rening genom att öka ditt vätskeintag både före och efter behandling.

Massage–Motion–Kost–Kompression–Avkoppling!

Vårt lymfsystem

Vårt lymfsystem är kroppens cirkulations- och reningssystem med produktion av 2-4 liter lymfvätska per dygn. Lymfvätskan är en färglös, vattnig vätska som rör sig långsamt i kroppen. Lymfsystemet utgör den viktigaste delen av kroppens infektionsbekämpning och immunförsvar. Ett väl fungerade lymfsystem försvarar oss mot bakterier, virus och mikroorganismer av olika slag, genom de vita blodkropparna.

Hur uppstår ett trögt lymfsystem?

Slaggprodukterna (lymflasten) ska ut via lymfsystemet. Vätska och slagg som inte åker ut på en gång hamnar i bindväven som blir till kroppens ”soptipp”. Det resulterar i volymökning, inflammationer, infektion och bakterietillväxt. Det kan även skapa förtätningar och fettväv. Ibland växer bindväv och hud ihop, sk fibroser. I denna förtätade vävnad fastnar ytterligare lymfvätska och hela systemet blir trögt, en ond cirkel uppstår.

Ju äldre vi blir desto mer ”skräp” samlar vi på oss. Skräpet irriterar, ämnesomsättningen rubbas och påverkar vårt immunförsvar på ett negativt sätt med nedsatt självläkningsförmåga.

  • Lymfflödesmassage, 60 min – 800 kr
  • Lymfflödesmassage & muskelbehandling, 90 min – 1 500 kr

  • Andullation & lymfflödesmassage, 90 min – 900 kr

“Pernilla är fantastisk och duktig som massör. Jag känner mig som en ny människa efter hennes behandling. Ett stort tack till Pernilla.”
ANN-HELEN F.

Frågor? Låt mig kontakta dig!

Vi tar emot:   Hälsoresurs    AcTiWaY

Vi tar emot
Hälsoresurs    AcTiWaY